2min

Tags in dit artikel

,

Het video-on-demand fenomeen Netflix komt definitief overwaaien vanuit de Verenigde Staten. Eerder gingen er al geruchten dat Netflix met een aanbod van films en series naar Nederland zou komen, nu lijkt dit deze week daadwerkelijk te gaan gebeuren.

Via Netflix kunnen gebruikers met een betaald abonnement onbeperkt films en series bekijken via een applicatie op onder andere een smart-tv, smartphone en tablet. In de Verenigde Staten en enkele Europese landen is deze on-demand videodienst reeds beschikbaar en een doorslaand succes.

Na het bekend maken van een persconferentie die zal plaatsvinden komende woensdag 11 september, lijkt deze dienst zeer binnenkort ook in Nederland verkrijgbaar te zijn. In de App Store is de desbetreffende Netflix-applicatie al te downloaden. Er is op dit moment echter nog geen content te bekijken, daarvoor lijkt het afwachten op de officiële lancering.

Het aanbod dat beschikbaar zal zijn via Netflix zal voornamelijk bestaan uit series en films, waarvan sommige zelfs speciaal voor en door Netflix geproduceerd worden. Series, waaronder Lost, Californication en Prison Break zijn erg populair onder bestaande gebruikers. Maar ook het nieuwe House of Cards is goed ontvangen.

Naast films en series van Nederlandse bodem, zal er ook voor de cabaretliefhebber de nodige content aanwezig zijn. Zo zullen onder andere shows van Herman Finkers, Hans Teeuwen en Eric van Sauers in de lijst staan.

De prijs per maand zal voor de Nederlandse abonnee vermoedelijk rond de 8 euro liggen. Hiermee wordt Netflix een geduchte concurrent voor de al aanwezige spelers in de markt met een soortgelijk aanbod, maar die dit tegen een hogere prijs aanbieden.