Met de ontwikkeling van Mac OS X 10.12 legt Apple veel aandacht op de integratie van de digitale spraakassistent Siri. Naar verwachting wordt de volgende grote update voor OS X in de herfst uitgebracht.

Siri werd in 2011 uitgebracht in combinatie met de iPhone 4S en iOS 5. Destijds was de spraakgestuurde dienst redelijk vernieuwend omdat er meer mogelijk was dan enkel het dicteren van teksten. We zijn inmiddels bijna vijf jaar verder, maar in OS X heeft de dienst zijn opwachting nog altijd niet gemaakt.

Met OS X 10.12 moet daar volgens bronnen van 9to5Mac verandering in komen. Apple zou al sinds 2012 werken aan de integratie van Siri in OS X. Siri is momenteel beschikbaar op de Apple TV, Apple Watch, iPad, iPhone en iPod touch.

Een knop voor het activeren van Siri zal naast de knop voor Spotlight in de werkbalk van OS X worden geplaatst. Hiernaast zou de dienst ook met een spraakcommando zoals "Hé, Siri" aangeroepen kunnen worden. De interface van Siri zou veel lijken op die bij mobiele apparaten, maar beslaat vermoedelijk maar een deel van het scherm zoals we ook bij de iPad zien. Onderstaand beeld is een illustratie van 9to5Mac.

Traditioneel gezien kondigt Apple de nieuwe versie van OS X aan tijdens de Worldwide Developers Conference die in juni plaatsvindt. Gedurende de zomer zal er waarschijnlijk een publieke bètatest worden gehouden, waarna de uiteindelijke versie in oktober wordt uitgebracht.