Neelie Kroes aan de slag als directielid bij Salesforce

Neelie Kroes denkt er nog niet aan om met pensioen te gaan, de topvrouw is inmiddels 74 jaar maar gaat op 1 mei aan de slag als directielid bij Salesforce. Ze krijgt geen uitvoerende rol, maar meer een rol als toezichthouder en het bedrijf hoopt gebruik te kunnen maken van haar netwerk in de publieke en private sector.

Kroes wordt het twaalfde lid van de "Board of directors" bij het Californische Salesforce. Officieel begint ze pas op 1 mei in deze functie. Dit heeft Salesforce vandaag bekendgemaakt. Salesforce levert software om klantrelatiebeheer te kunnen doen en dit te koppelen met allerlei andere bekende softwareoplossingen. Salesforce is marktleider op het gebied van CRM.

Topman Marc Benioff laat weten dat Kroes een gerespecteerde leider is met enorm veel ervaring en kennis op de hoogste niveaus binnen de Europese overheid, technologie- en zakenwereld. Het bedrijf hoopt vooral te kunnen profiteren van haar kennis en netwerk in de publieke en private sector.

Salesforce mag gezien worden als een softwaregigant in de markt voor CRM en dus klant- en gegevensbeheer. Aangezien privacy en de juiste manier van dataverwerking een steeds grotere rol speelt binnen Europa is het van belang dat Salesforce zich houdt aan alle wetten en regelgeving. Kroes heeft als Eurocommissaris onderzoeken gedaan naar Google en Microsoft en laatstgenoemde kreeg een boete van meer dan 500 miljoen euro. Met Kroes in het bestuur kan zij Salesforce hopelijk behoeden voor het maken van fouten met het verwerken van data en de privacy van gebruikers.

Het bestuur van Salesforce is hierdoor weer meer divers geworden, andere opvallende directeuren bij het bedrijf zijn Colin Powell, oud-minister van Buitenlandse Zaken in de Verenigde Staten, en Susan Woicicki, bestuursvoorzitter bij YouTube.