1 min

YouTube heeft vandaag de YouTube Gaming-applicaties beschikbaar gemaakt in de Benelux. De apps zijn per direct beschikbaar voor Android en iOS en zijn een aanvulling om de gamestreamingdienst die de videowebsite een tijdje geleden lanceerde. De dienst is een antwoord op de populariteit van Twitch.

Via de apps die nu beschikbaar zijn gekomen is het mogelijk om gamingvideo’s te bekijken, maar ook kunnen gebruikers inhaken op live gamestreams. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om zelf een game te streamen via het YouTube Gaming-netwerk. Voorheen moest de game-app ondersteuning bieden voor het streamen, maar op Android is dat niet langer nodig. Google heeft ervoor gezorgd dat elke app gestreamed kan worden. Op iOS is dit door beperkingen in het besturingssysteem helaas niet beschikbaar.

YouTube kwam vorig jaar zomer met YouTube Gaming als antwoord op de zeer populaire gamingdienst Twitch.tv. Twitch geniet nog steeds de voorkeur onder veel gamers, maar daar probeert YouTube langzaam verandering in te brengen. Nu YouTube zijn gamingdienst ook beschikbaar heeft gemaakt in de Benelux gaat het proberen ook hier gebruikers over te halen om over te stappen.

In de nabije toekomst moet het ook mogelijk gaan worden om VR-content te gaan streamen, waardoor het kijken van de gamingvideo’s nog een extra dimensie krijgt.