1 min

Google heeft de YouTube Music-app uitgebracht in de iOS App Store en de Google Play Store. De app maakt volledig gebruik van de muziek die op YouTube is te vinden, gebruikers kunnen naar muziek luisteren maar ook naar muziekvideo’s kijken.

YouTube Music is een nieuwe muziekdienst van Google met een andere insteek dan Google Play Music, waar je bij Google Play Music ook afspeellijsten kan aanmaken kiest YouTube Music ervoor om deze zelf te genereren. Je kan een artiest of een nummer opzoeken en die vervolgens afspelen. Google zal dan gelijkwaardige muziek erbij zoeken of muziek die andere gebruikers vervolgens hebben beluisterd en deze daarna afspelen.

Gebruikers met een YouTube Red-abonnement krijgen veel meer mogelijkheden dan een standaard gebruiker. Zo is een abonnement vrijgesteld van advertenties, is het mogelijk om muziek ook offline te beluisteren en kan de gebruiker kiezen tussen video of alleen audio. Verder kunnen gebruikers met een abonnement ook andere apps gebruiken tijdens het luisteren van muziek, de muziek speelt ook door als het scherm is uitgeschakeld.

YouTube Music is op dit moment helaas nog niet in Nederland en België te verkrijgen, evenals het YouTube Red-abonnement. Het lijkt een kwestie van tijd voordat Google de dienst zal uitbreiden naar meer landen. De prijs van het abonnement kost in de Verenigde Staten 9,99 dollar per maand.