Apple maakt datum WWDC bekend via Siri

Apple heeft de datum voor de ontwikkelaarsconferentie WWDC bekendgemaakt via Siri. Normaal gesproken publiceert Apple altijd de datum voor de WorldWide Developers Conference (WWDC) op de website, maar deze keer kwam de informatie via Siri naar buiten. 9to5Mac ontdekte het door Siri te vragen wanneer WWDC in 2016 gaat plaatsvinden, als antwoord kreeg de website 13 tot 17 juni in San Francisco.

9to5Mac vroeg vervolgens aan Apple om reactie en die bevestigde vervolgens de datum. De ontwikkelaarsconferentie wordt dit jaar van 13 tot en met 17 juni gehouden in San Francisco. Tijdens het evenement presenteert Apple over het algemeen altijd de nieuwe versies van Mac OS X en iOS. De afgelopen jaren koos Apple ervoor om het evenement geheel in het teken van software te stellen en werden er geen nieuwe (hardware) producten getoond.

Verwacht wordt dat Apple dit jaar bekend gaat maken dat het einde van Mac OS X is gekomen en het besturingssysteem onder de naam macOS verder gaat. Die naam is meer in lijn met iOS, tvOS en watchOS waarvan ook allemaal presentaties verwacht worden.

Of de wijziging van Mac OS X naar macOS puur en alleen een naam is, of dat het besturingssysteem ook radicaal op de schop gaat is onduidelijk. Hoewel daar nog geen geruchten over naar buiten zijn gekomen, zou het niet vreemd zijn als Apple gaat proberen om meer te halen uit het desktopbesturingssysteem. Microsoft heeft nu veel meer momentum met Windows 10 en lijkt op de goede weg te zitten om weer heel dominant te worden. Ook de Windows Store lijkt nu langzaam succesvol te gaan worden.

Apple heeft in Mac OS X geprobeerd om het succes van iOS door te trekken met de Mac OS Store, maar deze is niet echt succesvol. Steeds meer ontwikkelaars halen hun applicaties juist ui de winkel van Apple.

Op 13 juni tijdens de openingskeynote zal duidelijk worden welke koers Apple het komende jaar gaat varen.

Bron:9to5Mac