YouTube tracht het sociale aspect van zijn netwerk verder uit te breiden, een deel van de leden beschikt nu over de mogelijkheid om te chatten met contactpersonen over video’s op YouTube, YouTube Messenger is geboren. Het delen van YouTube-video’s gebeurd op dit moment veel via andere berichtendiensten zoals Facebook Messenger en WhatsApp, YouTube hoopt met een eigen berichtendienst het delen van video’s makkelijker te maken en de activiteit op YouTube te vergroten.

YouTube wil de activiteit op de website vergroten en heeft daarom een Messenger-dienst toegevoegd aan zijn mobiele apps. Op dit moment is de functie alleen beschikbaar voor een beperkte groep gebruikers, maar waar het op neer komt is dat je direct vanuit de YouTube-app een video kan delen met één of meerdere contactpersonen en vervolgens kan chatten over deze video.

YouTube noemt dit native sharing omdat je niet meer de YouTube-app hoeft te verlaten en het videolinkje te delen via Facebook Messenger of WhatsApp. Je kan direct binnen YouTube communiceren met je vrienden over een video.

Het is een nieuwe poging van Google om actiever te worden als sociaal netwerk. Tot op heden zijn alle sociale projecten van Google mislukt, het heeft nog steeds geen passend antwoord gevonden op Facebook.