2min

Citrix en Microsoft hebben bekendgemaakt te gaan samenwerken om bedrijven te helen de transitie naar de cloud en mobiel te maken. De bedrijven gaan gecombineerde oplossingen aanbieden uit ieders productaanbod. De bedoeling is dat bedrijven op deze manier sneller kunnen overstap naar de cloud en Windows 10.

Citrix en Microsoft die intensief gaan samenwerken is ongetwijfeld goed voor veel klanten maar de samenwerking lag niet echt in de lijn der verwachting. Citrix is al enige tijd zoekende naar een toekomstvisie want veel producten van het minder zijn deels door Microsoft overbodig gemaakt.

Nu gaat het bedrijf samenwerken met juist dat bedrijf en kan Citrix mogelijk straks weer innoveren en aanvullende diensten leveren. Het doel is om bedrijven sneller naar de cloud te helpen, waarbij gebruik gemaakt kan worden van producten van beide bedrijven. Voor Microsoft is het vooral belangrijk dat klanten gebruik maken van de Azure Cloud, Office 365 en Windows 10.

Citrix zal dus niet langer gebruik gaan maken van andere cloudaanbieders maar kiest voor nieuwe klanten nu exclusief voor de Azure Cloud. De bedrijven gaan verder werken aan nieuwe integraties tussen producten van beide bedrijven, een goed voorbeeld daarvan is Citrix XenMobile en NetScaler met de Microsoft Enterprise Mobility Suite. (EMS).

Voor bestaande Citrix-klanten is het ontzettend prettig dat Citrix en Microsoft nu samenwerken, op deze manier kunnen ze dadelijk veel eenvoudiger de overstap gaan maken naar nieuwe Microsoft-producten en diensten. Windows 10 Enterprise is een belangrijk onderdeel van de samenwerking en Citrix-klanten die hierop overstappen kunnen straks Windows 10 imagebestanden per gebruiker beheren via de XenDesktop VDI-oplossing. Hierdoor kunnen Citrix-klanten virtuele apps en desktops uitrollen met Windows 10. Ook zal AppDNA worden ingezet om de migratie naar Windows 10 te versnellen.

Office 365 is ook een van de Microsoft-producten waar Citrix veel aandacht aan gaat besteden. Door deze diensten te combineren met de strenge beveiliging van Citirx XenApp. Binnen deze applicatie kunnen straks volledige versies van Office 365 worden gebruikt.

Uiteindelijk moeten bedrijven een stuk efficienter gaan werken door deze samenwerking en productiever worden. Voor Citrix is het daarnaast een nieuwe toekomststrategie die de nodige vruchten kan gaan afwerpen. Voor bedrijven die klant zijn bij Citrix is er nu een heel nieuw aanbod om te innoveren.