2min

Volgens de laatste berichten wil Microsoft volgend jaar al een nieuwe Xbox op de markt gaan brengen, het bedrijf wil groot instappen in VR-gaming door een intensieve samenwerking aan te gaan met Oculus en de Oculus Rift. De huidige Xbox One-console beschikt echter niet over voldoende rekenkracht om VR-gaming mogelijk te maken, daarom zou Microsoft een compleet nieuwe console willen introduceren.

De consolegamers zullen mogelijk teleurgesteld zijn in zowel Microsoft als Sony, beide bedrijven lijken nu al met nieuwe consoles te gaan komen om VR-gaming mogelijk te maken. De huidige PlayStation 4 en Xbox One zijn echter pas een paar jaar op de markt en normaliter moeten consoles veel langer meegaan.

Nu zullen zowel Microsoft als Sony proberen om de ondersteuning voor games op beide consoles voor elkaar te krijgen, maar VR-gaming zal alleen mogelijk worden om nieuw aan te kondigen consoles. Sony gaat dit doen met de PlayStation VR, terwijl Microsoft kiest voor de Oculus Rift.

Oculus levert op dit moment ook al een Xbox One-controller mee met de Oculus Rift om gaming mogelijk te maken op de bril. In combinatie met een nieuwe Xbox-console die de codenaam Scorpio draagt moet VR-gaming naar een hoger plan worden getrokken.

Dat Microsoft met een nieuwe console komt is aan de andere kant ook niet heel verrassend, de Xbox One kan geen potten breken ten opzichte van de PlayStation 4. Zowel qua prestaties als qua verkoopcijfers is Sony de techgigant uit Redmond te slim af.

De nieuwe consoles zullen in staat zijn om games te draaien in een 4K-resolutie wat een stuk hoger is dan de huidige Full HD-resolutie en hiervoor is vier keer zoveel rekenkracht nodig. Nintendo is op dit moment een outsider, die werken al enige tijd aan een NX-console maar daarover is nog niets bekend. Mogelijk heeft Nintendo weer de grootste verrassing in petto.