2min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

Op de Computex heeft Micron zijn eerste NVME-SSD’s gepresenteerd met een PCIE-interface. Deze zullen door het bedrijf op de markt worden gebracht onder het merk Ballistix by Crucial. Micron verwacht de SSD’s aan het einde van dit jaar in de winkels te leggen.

Het Crucial merk wordt al jaren gebruikt door Micron om de SSD’s op de markt te brengen. Onder de Micron-naam verkoopt het bedrijf alleen geheugenchips aan bedrijven die zelf SSD’s op de markt willen brengen. Crucial is het echte consumentenmerk van Micron en dat merk mag aan het einde van dit jaar dus ook de Crucial Ballistix SSD’s op de markt brengen.

Het eerste model wordt de Crucial Ballistix TX3-SSD, volgens bronnen zou deze SSD beschikken over een SM2260-controller. Het prototype zou op dit moment een leessnelheid halen van 2400MB/s en een schrijfsnelheid van 1000MB/s. Volgens de bronnen komt er een 250GB, 500GB en 1TB versie op de markt.

Verder heeft Micron bekendgemaakt dat het werkt aan twee nieuwe series m.2-SSD’s met 3D-NAND. De Micron 2100-SSD is een NVME-model en mogelijk is deze gelijk aan de TX3-SSD, maar dat is nog niet helemaal duidelijk.

De Micron 1100 SSD’s wil het bedrijf eerder op de markt brengen en die moeten nog voor de zomer in massaproductie. Deze komen in zowel een SATA als een M.2-variant en gaan gebruik maken van een Marvell 88SS1074-controller en gebruiken 3D-NAND-TLC-geheugen. Dit zijn chips van 32 lagen met een capaciteit van 48GB per chip. Waarschijnlijk vormt de Micron 1100 ook de basis voor de Crucial MX300-serie. Micron gaat deze SSD’s maken in 256GB, 512GB, 1TB en 2TB-versies.