1 min

Micron heeft bekendgemaakt dat het deze maand nog de MX300 op de markt gaat brengen, welke voorzien zal zijn van 3D-NAND. De productie van de MX300 is al in volle gang en yields zouden erg goed zijn. Micron is erin geslaagd de productiekosten te halveren, mede door de keuze voor 32-laags flashgeheugen. Micron zal de MX300 in capaciteiten van 256GB tot aan 2TB op de markt gaan brengen.

Micron komt wat eerder met de MX300 dan verwacht werd, men ging uit van juni rond de Computex, maar de fabrikant heeft besloten deze maand al zijn nieuwe model te introduceren. De MX300 maakt gebruik van 32-laags 3DNAND en er is gekozen voor TLC-geheugen in plaats van MLC-geheugen, het grote voordeel is dat TLC-geheugen meer capaciteit kan bieden tegen een lagere prijs.

Micron zal de Crucial MX300-serie op de markt brengen in een 2,5 inch form-factor, maar ook in een m.2-variant. Micron heeft nog geen prijzen bekendgemaakt maar inmiddels circuleren er op internet prijzen van de nieuwe modellen die ongetwijfeld gaan zorgen voor een prijsdaling van SSD’s. Zo zou het 750GB-model een adviesprijs krijgen van 199,90 euro.