1 min

Crucial heeft besloten om zijn MX300-serie verder uit te breiden. De SSD’s met een formfactor van 2,5 inch kunnen binnenkort worden verkregen in varianten van 275GB, 525GB en 1TB, eerder presenteerde het bedrijf al de 750GB versie. Daarnaast moeten binnenkort ook de m.2-versies beschikbaar komen.

Qua specificaties is er verder niet zoveel veranderd, de MX300-serie beschikt nog steeds over TLC-geheugen in plaats van MLC-geheugen. Nu wordt dat geheugen weliswaar steeds betrouwbaarder, onderaan de streep is MLC over het algemeen net iets beter.

Het bedrijf maakt gebruik van een Marvell-controller, 88SS1074 om precies te zijn, terwijl het 3D NAND uit de fabriek van Micron komt, het moederbedrijf van Crucial. De lees en schrijfsnelheden liggen volgens Crucial op respectievelijk 530MB/s en 510MB/s.

Crucial probeert met de MX300-serie opnieuw de consumentenmarkt te veroveren, dat is met de MX200 al prima gelukt, wel blijft het lastig voor een bedrijf als Crucial om op te boksen tegen een grote partij als Samsung, dat qua naam en marketing net even wat groter is.