1 min

Volgens de laatste geruchten zou Sony werken aan een verbeterde versie van de PlayStation 4, deze zou de naam PlayStation 4.5 krijgen. In deze nieuwe versie beschikt de console over meer grafische rekenkracht, zodat VR-games soepeler kunnen draaien en de maximale resolutie van de games verder omhoog kan.

Als Sony inderdaad met een verbeterde versie van de PlayStation 4 op de markt gaat komen, dan is de grote vraag wat dat voor gevolgen heeft voor gamers met een huidige PlayStation 4. Krijgen zij dan bijvoorbeeld de mogelijkheid om te upgraden. Dit zou kunnen met een omruilactie maar mogelijk ook door een extra kastje aan te sluiten op de Playstation 4.

Dat Sony een upgrade overweegt van de PlayStation 4 is niet heel vreemd. De toekomst van VR-gaming staat ineens voor de deur en daarvoor zijn hogere schermresoluties nodig en misschien nog wel belangrijker, veel meer rekenkracht. Deze rekenkracht kunnen de huidige consoles maar tot op zekere hoogte leveren.

Sony heeft tot op heden nog niet gereageerd op de geruchten. Aangezien bij Microsoft ook wordt gesproken over het uitbrengen van hardware-upgrades voor de Xbox One-console lijkt alles mogelijk.

De Sony PlayStation VR komt dit najaar in de winkels met een adviesprijs van 399 euro. Dan zal ook duidelijk worden of de console krachtig genoeg is of dat Sony inderdaad een upgrade gaan presenteren.