1 min

Het lijkt erop dat niet alleen Twitter, maar ook dochterbedrijf Vine getroffen wordt door problemen. Uit een bericht van de website Recode blijkt dat de meeste leidinggevenden bij de mini-videodienst vertrokken zijn en dat het aantal gebruikers van de app flink gedaald is.

Vine is een site waar mensen korte video’s kunnen uploaden. In eerste instantie mochten die video’s maximaal zes seconden lang zijn, maar recent verhoogde de dienst de maximale lengte naar 140 tellen. Daarmee is het speciale er ook meteen vanaf, zo lijkt het.

Afgelopen mei maakten wereldwijd nog 24 miljoen mensen gebruik van de applicatie. Dat is minder dan een jaar geleden, toen het er nog 30 miljoen waren. Wellicht ligt hierin ook de reden van vertrekkende leidinggevenden. Recode meldt dat onder meer de hoofden van afdelingen als gebruikservaring, data, editorial en business development het schip hebben verlaten.

Niet alleen met Vine gaat het slecht, ook moederbedrijf Twitter heeft het moeilijk. Vorige maand streefde Snapchat de dienst voorbij met 140 miljoen dagelijks actieve gebruikers. Daarnaast weet Snapchat winst te maken, terwijl Twitter nog nooit winst heeft gemaakt. Het is de vraag hoe lang dit nog kan worden volgehouden.