1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Twitter heeft een aantal gebruikers permanent van de website verwijderd. Het bedrijf belooft zijn aanpak van internetpesters te verharden. Het nieuws komt vlak nadat actrice Leslie Jones, die een hoofdrol speelt in de film Ghostbusters, haar Twitter-account opgeheven heeft wegens de aanblijvende kritiek.

De actrice retweete een aantal van de bedreigingen en racistische tweets die ze ontving. Vervolgens schreef ze: "Ik vertrek vanavond met tranen en een verdrietig hart van Twitter. En dat allemaal omdat ik een film gemaakt heb. Je kan de film haten, maar de dingen die ik vandaag kreeg…"

Een van de mensen die Twitter van de site heeft verwijderd is redacteur Milo Yiannopoulos, die al langere tijd een controversieel figuur was op de microblogdienst. Hij wordt gezien als een van de aanstichters van de kwetsende opmerkingen die jegens actrice Leslie Jones gemaakt worden.

Twitter wordt al langer bekritiseerd wegens zijn beleid jegens internetpesters. Er zou niet genoeg aan gedaan worden en ook zou het niet snel genoeg handelen als er een melding gedaan wordt. In een statement laat het bedrijf weten hier voortdurend in te investeren.

"We weten dat veel mensen geloven dat we niet genoeg doen om dit soort gedrag tegen te gaan op Twitter. We zijn het daarmee eens. We blijven flink investeren om onze middelen om kwetsende opmerkingen sneller te identificeren en aan te pakken."