1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Eerder op Techzine was te lezen dat België protesteert tegen de datalimieten die nog steeds gelden bij veel providers. Internetprovider Telenet blijkt een eerste stap in de goede richting te zetten.

Telenet verdubbelt de snelheid van klanten die een Expressnet, Expressnet plus of Expressnet Turbo abonnement bezitten. Ook aan het datalimiet dat Telenetgebruikers hebben is iets gebeurd. De limiet is naargelang het abonnement met twee tot vijf gigabyte gestegen.

Ook is er een nieuw telemeter systeem. Het hele oude systeem is weer in gebruik genomen, waardoor de datalimiet op het einde van de maand weer terug op nul gezet wordt. Vroeger werd er een doorschuifsysteem gebruikt, waarbij de gebruikte datalimiet van de dag één maand geleden werd afgetrokken van het totaal. Tevens is download en upload nu van elkaar gescheiden.

Of Belgacom hier een antwoord voor heeft klaarliggen zullen we moeten afwachten, maar zeker is dat Telenet met deze aanpassingen een eerste stap in de juiste richting zet om Nederland bij te benen.