2min

In Nederland wordt al jaren geen datalimiet meer gehanteerd op vaste internetverbindingen, in België is dat echter een heel ander verhaal, daar zit iedereen nog vast aan een datalimiet en dat limiet wordt bij Telenet later deze maand verhoogt van 300GB naar 500GB.

Het onbeperkt downloaden vanaf The Pirate Bay, Popcorn Time maar ook hele dagen Netflix kijken is in België onmogelijk, reden hiervoor is dat bij de abonnementen voor vast internet nog een downloadlimiet wordt gehanteerd. Dat limiet gaat bij Telenet binnenkort omhoog waardoor de Belgen wat meer ruimte krijgen om te downloaden en straks wel gewoon Netflix kunnen blijven kijken.

Alle klanten die een abonnement hebben waarbij "vrij downloaden" is inbegrepen kunnen vanaf 29 maart geen 300GB maar 500GB downloaden. Verder is het limiet niet langer van toepassing in de daluren, wel worden de tijden voor de piek- en daluren aangepast. Klanten die het toch voor elkaar krijgen om het downloadlimiet te overschrijden zullen een afgeknepen verbinding krijgen van 10Mbit/s, dit was voorheen 5Mbit/s. Tijdens de daluren zal het snelheidslimiet niet van toepassing zijn.

De nieuwe piekuren gaan voortaan al om 12:00 ’s middags in en lopen tot middernacht. Voorheen begonnen de piekuren door de week pas om 16:00 en om 12:00 in het weekend. Nu starten de piekuren de hele week om 12:00. Met het nieuwe limiet van 500GB kunnen de meeste Telenet-klanten prima vooruit, ook is de snelheidsverhoging naar 10 Mbit/s buiten de bundel een grote verbetering. Op die snelheid is het bijvoorbeeld nog goed mogelijk om een Netflix-stream te bekijken.