Samsung Electronics en SAP gaan samenwerken om een nieuw geheugenplatform te ontwikkelen, dat de processorkracht van toekomstige computers een flinke boost zou moeten geven. Voor de ontwikkeling van het platform openen de twee ondernemingen een gezamenlijk onderzoekscentrum.

Het geheugenplatform wordt omschreven als een in-memory database, die grote hoeveelheden data moet helpen opslaan op het hoofdgeheugen van een apparaat, dat zelf de informatie van de CPU verwerkt. Het onderzoekscentrum wordt komende maand nog geopend op Samsungs campus in het Zuid-Koreaanse Hwaseong. Daar bevinden zich ook andere onderzoekslaboratoria van Samsung.

Het in-memory platform wordt gebaseerd op de 128GB DDR4 3DS DRAM-modules van Samsung. Volgend jaar nog moet dat uitgebreid worden naar 256GB 3DS DRAM-modules, zodat het systeem nog beter kan presteren en energiezuiniger wordt. “Met onze nieuwste DRAM-technologie kan Samsung Electornics geavanceerde oplossingen bieden voor SAP’s nieuwe in-memory systeem”, stelt Jun Young-hyun van Samsung in een statement over de samenwerking.

“Samen met Samsung Electronics, zullen we de volgende generatie van in-memory oplossingen ontwikkelen voor onze klanten, gebruik makend van het SAP HANA platform. Deze co-operatie met Samsung breidt onze huidige samenwerking uit en vertegenwoordigt onze toewijding aan innovatie en pogingen onze klanten te helpen winnen in de digitale economie“, stelt Adaire Fox-Martin, CEO van SAP Asia Pacific Japan in een statement.

De twee bedrijven lanceerden in 2015 hun samenwerking aan de ontwikkeling van het in-memory platform van SAP.