Microsoft komt met een flinke hoeveelheid nieuwe mogelijkheden voor Paint. De app wordt compleet opnieuw ontworpen, met een design dat specifiek ontworpen is om te gebruiken met een pen en op touchscreens. Een gelekte launch-video onthult wat voor nieuwe mogelijkheden er komen naar de vernieuwde app.

Toen Microsoft in 1985 Paint lanceerde, waren de mogelijkheden behoorlijk beperkt. Gebruikers konden enkel simpele tekeningen maken en geen complexe bewerkingen van beelden uitvoeren. In de nieuwe versie moet dat wel mogelijk worden. “We hebben de app compleet opnieuw ontworpen en volgestopt met coole nieuwe eigenschappen, zegt men in een gelekte aankondigingsvideo die te vinden is op het Twitter-account van WalkingCat. “Het Paint dat je kent en waar je van houdt is er nog, maar we hebben ook wat geweldig nieuws toegevoegd.

https://www.youtube.com/watch?v=o6TfhWY6WoI

Het wordt onder meer mogelijk om 3D-objecten te plaatsen en bewerken. Die kunnen gecombineerd worden met tweedimensionale beelden. De conclusie die daaruit volgt, is dat het nieuwe Paint eindelijk werkt met lagen, zoals gebruikelijk is in veel fotobewerkingsprogramma’s. Gebruikers kunnen straks dan ook objecten plaatsen in een foto en die op een later moment verplaatsen.
De verwachting is dat Microsoft zijn nieuwe versie van Paint lanceert op 26 oktober, als er een speciaal evenement rond Windows 10 plaatsvindt. Naar verluidt zouden er dan ook een nieuw Surface-apparaat en andere Windows 10-producten uitgebracht worden.