1 min

Chipfabrikant Intel werkt niet alleen aan drones, maar ook aan virtual reality. Recent lanceerde het daarvoor nog de headset Project Alloy en nu heeft het een bedrijf opgekocht dat mogelijk voor interessante content kan zorgen. Het gaat om het bedrijf Voke, een kleine firma die 360-graden content maakt voor live-evenementen.

“Voke gaat ons helpen onze route naar de markt met sportevenementen en uitzenders te versnellen,” vertelt Intel vicevoorzitter Wendell Brooks aan de Wall Street Journal. Het bedrijf bouwt daarnaast aan een VR-studio in Los Angeles en kocht recent nog wat andere bedrijven die kunnen helpen met de ontwikkeling van content voor virtual reality apparaten.

Een daarvan was de onderneming Replay Technologies, dat speciale technologie in ontwikkeling heeft die al gebruikt wordt door de NBA om 360-graden replays van belangrijke sportmomenten uit te zenden. Het kopen van Voke past bij dergelijke eerdere aankopen.

Steeds meer ondernemingen zijn bezig met de ontwikkeling van VR-headsets en brillen. Onder meer HTC, Facebook en Microsoft houden zich daarmee bezig en proberen de technologie goedkoop bij een breed publiek te krijgen. Daarvoor is natuurlijk wel content nodig en gedacht wordt dat sport een belangrijke factor kan zijn om mensen VR te verkopen.