1 min

Verschillende bedrijven zetten in op camera’s die in staat zijn om 360 graden video’s op te nemen, onder meer LG en Samsung komen met consumentenmodellen van deze camera’s. Het toepassen en gebruiken van deze beelden wordt straks nog belangrijker, Intel neemt daarom het Israëlische Replay Technologies over, een bedrijf dat technologie ontwikkelt om 360 graden-sportvideo’s snel terug te kijken.

Intel maakt zelf geen overnamebedrag bekend maar een Israëlische krant meldt dat het zou gaan om 175 miljoen dollar. Het bedrijf telt 110 werknemers die allemaal bij Intel aan de slag kunnen om de technologie verder door te ontwikkelen. De technologie is zeer waardevol en kan door Intel straks voor veel geld worden verkocht aan allerlei televisiestations die live sportwedstrijden uitzenden.

Met de techniek van Replay technologies is het namelijk mogelijk om direct vanuit elke hoek beelden terug te kijken. Iets wat bij live sportwedstrijden vaak erg belangrijk is, zo kan je bij voetbal vaak uit een andere hoek heel goed zien of er een smerige overtreding is gemaakt of dat de bal nu wel of niet over de lijn was.

Intel heeft de techniek al een keer samen met Replay technologies getest bij American Football wedstrijden. Hiervoor werden er toen 28 Ultra HD-camera’s langs het veld opgesteld. Deze camera’s maakten opnames vanuit alle hoeken van het veld, de software van Replay technologies kan de beelden zo verwerken dat er heel snel vanuit elke hoek kan worden teruggekeken.