Facebook’s populaire berichtenapp WhatsApp werkt aan een nieuwe functie die wel heel erg veel lijkt op Snapchat. Het gaat om een functie met de naam Status, die gebruikers elkaar foto’s en video’s laat sturen, waarna de content na verloop van 24 uur verdwijnt. Snapchat heeft eenzelfde functie, die het Stories genoemd heeft.

De functie werd gespot door BGR India, dat stelt dat enkel bètatesters die in bezit zijn van een geroot Android of iOS-apparaat de functie te zien krijgen. In de Android-versie krijgt het berichtenscherm eenvoudigweg een nieuw tabblad, dat tussen ‘chats’ en ‘gesprekken’ geplaatst wordt.

Zodra een gebruiker een foto of video heeft opgenomen, kan die sinds kort ook bewerkt worden. Zo kunnen gebruikers in verschillende kleuren woorden schrijven of tekeningen maken op de foto, ook kan er een emoji worden toegevoegd. Een verzendknop deelt de Status met de contacten van de gebruiker.

Daarbij is het mogelijk om ervoor te kiezen iedereen het bericht te sturen, maar gebruikers kunnen er ook voor kiezen bepaalde mensen buiten te sluiten van het bericht, of het echt naar één iemand te verzenden.

De Stories functie van Snapchat is uiterst populair. Deze werd drie jaar geleden gelanceerd en is een van de grote redenen waarom de app zo populair blijft bij jongeren. Naar verluidt worden er dagelijks 10 miljard video’s gedeeld via Snapchat. Daarom is het ook niet vreemd dat Facebook op heel veel fronten probeert de functionaliteiten te kopiëren.

Daarvoor lanceerde Instagram al een eigen Stories-functie en werkt Facebook aan tests met een eigen Snapchat-achtige functie.