1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

In de nieuwste versie van WhatsApp, die op dit moment nog in een bètaversie verkeert, wordt videobellen mogelijk. Het is een functie waar gebruikers lange tijd op gewacht hebben en die naar het schijnt al lange tijd in de maak was.

De website AndroidPolice ontdekte de aanwezigheid van de nieuwe functie in de nieuwe versie van de Android-app. De functie is al in een aantal bètaversies beschikbaar. Gebruikers hoeven zich dus enkel in te schrijven voor de proefedities van de app, waarbij de nieuwe functie in sommige gevallen al beschikbaar is gemaakt. Videobellen is ook al mogelijk voor die mensen, maar werkt niet als er gebeld wordt naar mensen zonder de versie waarin videobellen mogelijk is. Voor die mensen wordt het videogesprek omgezet naar een gewone audio-oproep.

WhatsApp videobellen

Met de functie neemt Facebook het meteen op tegen Google. Dat lanceerde recent nog de app Duo, die als enige functionaliteit videobellen heeft. Met wereldwijd meer dan 1 miljard gebruikers, zal er voor weinig mensen bij lancering van de videobelfunctie nog reden zijn om ook de Duo-app te installeren.

Het is lang niet de enige functie die Facebook de afgelopen tijd aan WhatsApp toegevoegd heeft. De afgelopen tijd maakte het bijvoorbeeld audiobellen beschikbaar, ondersteuning voor het samenstellen van berichten via Apple’s stemassistent Siri en groepsgesprekken.

Binnen enkele weken zal de functie waarschijnlijk definitief worden uitgerold naar alle WhatsApp-gebruikers en is er een nieuw alternatief voor FaceTime en Skype.