Facebook heeft het druk met concurrentie aanpakken. Zo werkt het op meerdere vlakken aan de lancering van functies die het op kunnen nemen tegen Snapchat. Maar waar het bedrijf van CEO Mark Zuckerberg zich daarmee vooral richt op jongeren, heeft het nu zijn oog laten vallen op volwassenen. Facebook komt met een nieuwe vacaturefunctie.

Het sociale netwerk komt volgens Techcrunch met een speciale vacaturepagina voor bedrijven. Op de pagina van een bedrijf, komt een nieuw tabblad te staan, waar vacatures geplaatst kunnen worden. Een woordvoerder van Facebook vertelde het volgende:

“Op basis van gedrag dat we op Facebook gezien hebben, waarin veel kleine bedrijven hun vacatures plaatsen op hun pagina, testen we nu een functie waarin pagina admins vacatures kunnen plaatsen en sollicitaties van kandidaten kunnen ontvangen.”

Techcrunch heeft ook een screenshot geplaatst van de functie, waarop valt te lezen: “Nu kun je vacatures delen met de bezoekers van je pagina. Het is gratis! Je kunt je vacatures altijd een boost geven om meer mensen te bereiken. Sollicitaties worden naar het bedrijf verzonden als privébericht, dus het is makkelijk om ze te lezen en erop te reageren.”

Met de nieuwe functie probeert Facebook vermoedelijk bezoekers weg te snoepen van LinkedIn, ’s werelds grootste vacaturesite. Daarop plaatsen professionals hun CV’s en plaatsen veel bedrijven dan ook vacatures. Maar het bereik van LinkedIn is, vergeleken met Facebook een stuk kleiner, wel is de data op LinkedIn veel professioneler en uitgebreider. Het netwerk, dat onlangs door Microsoft gekocht werd, heeft 467 miljoen leden, waar Facebook er op dit moment 1,76 miljard heeft.