2min

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de Office-apps voor Android momenteel inderdaad niet werken op Chromebooks, maar dat hier nog wel verandering in gaat komen. Het bedrijf werkt samen met Google om de apps beschikbaar te maken voor Chromebooks, wel zullen gebruikers een Office 365-abonnement moeten afsluiten om documenten te kunnen bewerken.

Eerder deze week schreven we dat Microsoft de Office-apps had teruggetrokken van de Chromebooks, nu maakt het bedrijf uit Redmond bekend dat de apps geschikt gemaakt moeten worden voor de Chromebooks en dat het daar druk mee bezig is. De Google Play Store is momenteel nog in beta op de Chromebooks en daardoor werkt het allemaal nog niet perfect. Microsoft werkt naar eigen zeggen samen met Google om dadelijk de best mogelijke Office-ervaring te bieden op Chromebooks.

Wel zal Microsoft zijn eerder geïntroduceerde regel die ook binnen Windows 10 van kracht is doortrekken naar de Chromebooks. Apparaten met een scherm groter dan 10.1 inch, moeten een Office 365-abonnement hebben om documenten te kunnen bewerken. Apparaten met een kleiner scherm kunnen wel documenten beperken, maar ook dat is deels beperkt doordat er op een kleiner scherm minder mogelijkheden zijn.

Aangezien het aanbod in Chromebooks onder de 10.1 inch zo goed als nihil is, betekent dit dus dat je in principe altijd moet betalen wil je Microsoft Office gebruiken op een Chromebook, tenzij er een model verschijnt met een kleiner scherm. Het is in elk geval niet zo dat Microsoft geen ondersteuning wil bieden voor Chrome OS, Office gaat er hoe dan ook komen.