1 min

WhatsApp heeft weer een nieuwe grote feature uitgerold in zijn apps. Het is nu ook mogelijk om naast text- en audiogesprekken een videogesprek te starten met de app. Deze feature is wel alleen beschikbaar op Android, iOS en Windows Phone.

De feature zat al enige tijd in de pijplijn, maar is nu dan ook daadwerkelijk beschikbaar gekomen voor alle gebruikers met een Android, iOS of Windows Phone-toestel. De feature is vrij eenvoudig te gebruiken, door in een gesprekvenster op het belicoontje te klikken kan vervolgens worden gekozen voor een audio- of een videogesprek.

De apps zijn vandaag beschikbaar gekomen en zullen de komende dagen worden uitgerold naar veel gebruikers. Met de functie om te videobellen is er een nieuwe app bijgekomen waarmee mensen videoconversaties kunnen voeren. Op dit moment zijn Facetime en Skype erg populair, maar WhatsApp gaat zich daar ongetwijfeld in mengen de komende tijd. WhatsApp heeft meer dan een miljard actieve gebruikers en daarmee wordt elke feature wel een minimaal succes.

Verder is er niet heel veel bijzonders te melden, zoals bij alle andere video-apps wordt het beeld van de persoon waarmee je belt heel groot getoond en jijzelf in een klein venster in de hoek.

https://www.youtube.com/watch?v=MfN2fRPF5fk