1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Op Android was het al enige tijd mogelijk om telefoongesprekken te voeren via WhatsApp, waarbij er gebruik wordt gemaakt van je internetverbinding in plaats van je belminuten, deze functie wordt nu ook uitgerold naar de iPhones van Apple.

In de nieuwe versie van WhatsApp die nu voor alle iOS-gebruikers is te downloaden is de nieuwe voip-functie toegevoegd maar nog niet actief. WhatsApp heeft bekendgemaakt dat ze de feature langzaam gaan uitrollen waarbij deze gefaseerd voor alle gebruikers beschikbaar komt. Waarom WhatsApp kiest ervoor kiest om deze feature langzaam uit te rollen is niet helemaal duidelijk.

Op dit moment is de voip-functie al beschikbaar op Android, voor iOS wordt die nu dus langzaam uitgerold, waarschijnlijk zal WhatsApp daarna de feature beschikbaar gaan maken op Windows Phone.

Behalve de mogelijkheid om te bellen met WhatsApp zijn er ook nog enkele kleine wijzigingen doorgevoerd. Zo kan je links, foto’s en video’s nu direct vanuit andere apps delen met WhatsApp, is het mogelijk om meerdere video’s tegelijk te versturen en kan je sneller een foto maken vanuit een chatgesprek.

Gisteren werd bekendgemaakt dat WhatsApp nu 800 miljoen actieve gebruikers heeft.