1 min

Het lijkt erop dat WhatsApp binnenkort een nieuwe grote functie gaat introduceren, namelijk vidoebellen. In de nieuwe bètaversie van WhatsApp is een knop opgenomen om een videogesprek te starten, deze feature is echter nog niet actief. Het voeren van een audiogesprek was al langer mogelijk.

WhatsApp heeft in de nieuwe testversie van de applicatie de belknop voorzien van twee mogelijkheden, een audiogesprek of een videogesprek, laatstgenoemde werkt alleen nog niet op het moment van schrijven, maar dat lijkt nu een kwestie van tijd te zijn.

Wanneer WhatsApp deze feature wil gaan activeren heeft het nog niet bekendgemaakt, maar meestal verschijnen nieuwe features pas enkele weken voor de introductie in de beta-app, wat zou betekenen dat we deze feature nog voor de zomer kunnen verwachten.

Op dit moment is de feature alleen gezien in de Android-app omdat hier bèta’s van verschijnen, maar het aannemelijk dat WhatsApp de feature zal doortrekken naar andere platformen, zoals iOS en Windows 10 Mobile. Ook zullen de nieuwe Windows en Mac-app deze feature waarschijnlijk gaan ondersteunen.