Abonneer je gratis op Techzine!

Het Amerikaanse leger heeft IBM en nog twee andere bedrijven ingehuurd om de stapels papierwerk een halt toe te roepen.

Op het moment heeft het leger de mogelijkheid om formulieren te digitaliseren en via een central website te benaderen, maar de gebruikers moesten tot nog toe steeds het formulier uitprinten nadat ze het van de website gehaald hadden, om daarna de vele authorisatieprocessen te moeten doorlopen.

Gezien het feit dat er in het Amerikaanse leger meer dan 100.000 verschillende formulieren gebruikt worden, zorgde dat voor een enorme veel papierwerk, waardoor er volgens IBM ongeveer 15 miljoen formulieren werden uitgeprint door de 1,4 miljoen werknemers.

Met de nieuwe software zal dat een stuk minder worden. Behalve IBM gaat het bedrijf PureEdge de digitale formulieren leveren en verzorgt Silanis de elektronische authorisatie.
Het project genaamd "Army’s Forms Content Management Program" wordt geleidt door het bedrijf Enterprise Information Management Inc.

Het content management systeem zal draaien op de DB2 database van IBM, dat gebruik maakt van XML.
Het Amerikaanse leger verwacht met het nieuwe systeem de status van de formulieren beter te kunnen volgen en denkt daardoor ongeveer 1,3 miljard euro per jaar te kunnen besparen.