Accenture AFLS Exchange geeft luchtvrachtvervoerders inzicht in partnernetwerken

Abonneer je gratis op Techzine!

Accenture heeft een nieuw cloud-gebaseerd connectiviteits- en samenwerkingsplatform onthuld, waarmee luchtvrachtvervoerders naadloze integraties met hun partnernetwerken op kunnen zetten. Op die manier is het mogelijk om nieuwe zakelijke kansen te creëren. 

Het platform, AFLS Exchange, werd ontworpen door de Freight and Logistics Software (AFLS) afdeling van Accenture. Het platform geeft vervoerders real-time inzicht in hun partner- en joint venture-netwerken. Daarmee worden efficiënte, naadloze en veilige transacties voor belangrijke zakelijke functies mogelijk gemaakt. Het gaat bijvoorbeeld om controles van de beschikbare capaciteit en boekingen.

De oplossing biedt klanten dan ook meer product- en route-opties, en maakt snellere reactietijden mogelijk door de bestaande, veelal handmatige processen te vervangen. AFLS Exchange is eenvoudig en snel te integreren met het bestaande boekingssysteem van een vervoerder. Partners zijn eenvoudig te onboarden, configureren en offboarden.

Volgens Ganesh Vaideeswaran, managing director van AFLS, is AFLS Exchange ontworpen om vervoerders te helpen om de volledige potentie van hun samenwerkingen te realiseren en omzetgroei mogelijk te maken. “Het platform is goed te configureren, betrouwbaar en voorzien van een plug-and-pay connector om te voldoen aan de eisen van iedere vervoerder en hun partnernetwerken.”

Air France KLM Martinair Cargo

Doordat er een snelle en veilige toegang is tot de systemen van partners, worden de kosten en inspanningen geassocieerd met handmatige input en verwerking verminderd. Het platform omvat bovendien belangrijke cloud-beveiligingsmaatregelen en voldoet aan de hoogste internationale standaarden, stelt Accenture.

Er is al een eerste klant voor het platform: Air France KLM Martinair Cargo (AFKLMP Cargo). “We zijn vastbesloten om innovatieve technologie te gebruiken om onze zaken te transformeren, en AFLS Exchange maakt het integreren met ons partnernetwerk eenvoudig en snel”, aldus EVP Marcel de Nooijer van Air France KLM Cargo.