ServiceNow komt met Visual Studio Code-extensie

Abonneer je gratis op Techzine!

Ontwikkelaars die apps bouwen voor het ServiceNow-platform hoeven dat niet meer met ServiceNow’s eigen web-based editor te doen. Het bedrijf komt met een Microsoft Visual Studio Code-alternatief, meldt ZDNet.

ServiceNow is een cloudcomputingbedrijf dat onder andere een zakelijk platform biedt voor workflow-gerelateerde apps. Ontwikkelaars kunnen ook hun eigen apps bouwen voor het platform.

Dat kon voorheen alleen met ServiceNow’s eigen Studio-editor. Ontwikkelaars klaagden dat dit platform behoorlijk omslachtig kon zijn en vele processen anders werkten dan bij andere ontwikkelplatformen. Sommige belangrijke functies ontbraken.

‘De tools die je al kent’

ServiceNow wil ontwikkelaars nu de mogelijkheid geven om te werken met tools die ze al kennen, zegt het bedrijf tegen ZDNet. Het ontwikkelde daarom een VS Code-extensie.

Deze extensie moet ontwikkelaars de mogelijkheid geven om aan verschillende projecten tegelijkertijd te werken, waaronder packages en plug-ins. Ontwikkelaars kunnen bovendien offline aan hun projecten verder werken, in plaats van constant een connectie gaande te houden met het platform.

Volgens ServiceNow wordt zijn platform gebruikt door “honderdduizenden ontwikkelaars”. Daar zou een significant deel van blij zijn met de meer toegankelijke editor.

Het bedrijf denkt ook aan extensies voor IntelliJ en Eclipse. Omdat ServiceNow nauw samenwerkt met Microsoft en veel gebruikmaakt van Azure, maakte het van VS Code een prioriteit.

Software-as-a-Service-bedrijf ServiceNow groeide de afgelopen jaren, maar draaide vorig jaar nog een verlies van 26,7 miljoen dollar. Het hoopt dit jaar op een significante groei in de omzet vanuit zijn abonnementsdiensten.