Abonneer je gratis op Techzine!

Online tv-gids Zie heeft een nieuwe eigenaar. Ilse Media heeft de site overgekocht van uitgever PCM. Joris van Heukelom, algemeen directeur van Ilse Media, heeft dit bekendgemaakt.

Van Heulekom is zelf mede-oprichter van de site, toen hij nog werkzaam was voor DAG. Jan-Roelof Stienstra, de directeur van Dag, bood Zie.nl aan bij Ilse Media. "Hij belde op dat Dag het niet langer wilde exploiteren."

Van Heukelom wist dus wat hij kocht: "Ik kende de ontwikkeling en ook de kosten daarvan. Dat was dus de basis voor de gesprekken. Want over bereik hoefde je nog niet te praten, want de site was nog in beta-versie online."

Opvallend is dat Ilse nu meerdere online tv-gidsen in bezig heeft. Nieuwssite nu.nl heeft al een groot bereik en Ilse Media heeft ook al een minderheidsaandeel in Tvgids.nl.

Toch ziet Van Heukelom een aanvullende waarde van Zie: "Zie heeft hele mooie eigenschappen voor bezoekers, vooral de ‘collaborative filtering’ is uniek en biedt bij een groot bereik hele krachtige mogelijkheden tot binding met je publiek. En het is een mooie url, een mooi eenvoudig merk zoals wij die hebben met Nu.nl en Hier.nl."