Abonneer je gratis op Techzine!

Codemasters, Engelse gamemaker en -uitgever van onder meer DiRT, GRID, Overlord en Clive Barker’s Jericho, heeft aangekondigd de studio Swordfish Studios, gevestigd in Birmingham, over te nemen.

Swordfish Studios is verantwoordelijk voor titels als 50 Cent: Blood on the Sand die net af is, bij THQ ondergebracht zal worden en in januari uitgebracht wordt, de PS3-titel World in Conflict en Brian Lara International Cricket 2005.

De studio krijgt met de overname de beschikking over Codemasters’ EGO-engine. EGO wordt onder meer gebruikt in Colin McRae: DiRT en Race Driver: GRID. Hiermee krijgt de studio de opdracht een nieuwe, originele game te maken waar nog niets over bekend is gemaakt.

Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt. Swordfish Studios stond al langer te koop, het werd in 2005 namelijk overgenomen door Vivendi Universal. Dat besloot toen om de gamesafdeling bij Acvtivision neer te zetten. Activision heeft toen weer met het samengaan met Blizzard besloten om de studio te verkopen.