min

Tags in dit artikel

, , ,

De Australische film- en muziekstudio’s zijn een offensief gestart tegen mensen die illegale content verspreiden. De eerste overwinning is reeds binnen.

De Australische Yong Hong Lin is namelijk veroordeeld voor het verspreiden van illegale content. Lin is de eigenaar van een winkel waar hij zowel cd’s als dvd’s verkoopt. Deze waren echter illegaal en hij heeft hiermee vijftien overtredingen met betrekking tot het schenden van copyright begaan. Hij is aangeklaagd door de Australian Federation Against Copyright Theft (AFACT) en de Music Industry Piracy Investigations (MIPI).

In de winkel van Lin werden na huiszoeking zo’n 16 duizend illegale cd’s en dvd’s gevonden. Een gedeelte had hij geïmporteerd uit China, een ander deel had hij zelf gebrand. “Lin is schuldig bevonden door twaalf van zijn landgenoten. Die vonden hem allemaal een crimineel. Hij zal dan ook de consequenties moeten accepteren,” aldus Dean Mitchell van MIPI.

Welke straf Lin precies boven het hoofd hangt wordt pas 21 augustus bekend gemaakt. Wel is bekend dat de maximale straf voor consumenten 60.500 dollar en vijf jaar gevangenisstraf per overtreding is. Voor bedrijven ligt dit nog vele malen hoger, namelijk op 302.500 dollar per overtreding.