Abonneer je gratis op Techzine!

Een samenwerking tussen Yahoo! en Microsoft zal op lange termijn tot de mogelijkheden kunnen behoren. De bedrijven zijn in gesprek om een mogelijke samenwerking te bespreken.

Dit gesprek is echter nog op niets uitgelopen volgens Carol Bartz, CEO van Yahoo!. Al een lange tijd probeert Microsoft Yahoo! over te nemen, maar de vorige CEO heeft dit een tijd lang tegengehouden. Met Bartz aan de leiding zijn er nieuwe onderhandelingen gestart, echter nog zonder resultaat.

Het ging deze keer niet over een overname, maar over een intensieve samenwerking tussen de bedrijven. Bartz heeft de hoop nog niet opgegeven en zegt dat een samenwerking nog steeds tot de mogelijkheden behoord. Hiervoor moet Microsoft onder andere met meer geld over de brug komen. "Als er scheepsladingen met geld en goede technologie beschikbaar zijn, zouden we tot zaken kunnen komen".

In de herfst komt Yahoo! met nieuwe functionaliteiten voor een paar diensten. Het gaat hier om het personaliseren van de homepage en het toevoegen van meer sociale activiteiten. Volgens Bartz zit de kracht van het bedrijf in de voorpagina, de zoekfunctionaliteit en de populaire categorieën zoals News en Sport.