De arbeids- en werkomstandigheden in de Chinese Foxconn fabriek zijn helemaal niet zo beroerd als iedereen claimt. Volgens onderzoek van de Fair Labour Association (FLA) zijn de omstandigheden in deze fabriek beter dan elders in de regio.

Al geruime tijd gaan er verhalen de ronde dat de arbeidssituatie in de Foxconn fabriek onhoudbaar is. Medewerkers zouden geregeld werkdagen van 12 uur of langer maken, onderbetaald krijgen en aan giftige stoffen worden blootgesteld. Ten einde raad zouden diverse medewerkers in het verleden zelfmoord hebben gepleegd, of gedreigd hebben dit te doen. Apple heeft deze verhalen tot op heden altijd ontkend en gezegd het beste voor te hebben met de fabrieksmedewerkers van haar toeleveranciers.

Om de beschuldigingen de kop in te drukken had Apple de FLA gevraagd om onderzoek te verrichten naar de arbeidsomstandigheden bij Foxconn. Deze onafhankelijke partij is gisteren met haar bevindingen naar buiten gekomen. Over de werkvloer zegt de FLA dat deze "eersteklas" is, "ver, ver boven de standaardnorm".

Volgens de FLA zorgen verveling en vervreemding ervoor dat medewerkers stress ervaren en in het uiterste geval tot zelfdoding aanzet. "Foxconn heeft veel jonge arbeiders die van het platteland komen en voor het eerst van hun familie gescheiden zijn. Zij maken een overgang van het plattelandsleven naar een geïndustrialiseerde levensstijl. Voor de meeste arbeiders is dat een flinke shock. Zij hebben behoefte aan emotionele ondersteuning, maar kunnen dat nergens vinden", aldus de FLA.

Auret van Heerden, de voorzitter van de FLA, zegt respect te hebben voor Apple dat het lid is geworden van zijn organisatie. "Het FLA-systeem is zeer streng waarbij onaangekondigde inspecties, volledige toegang en publieke openbaarmaking van de inspecties tot de regels behoren", aldus Van Heerden. "Apple had ook een makkelijke uitweg kunnen gaan, maar heeft daar niet voor gekozen."

Onderzoekers van de FLA gaan binnenkort ook de arbeidsomstandigheden van Quanta, Pegatron, Wintek en andere toeleveranciers van Apple in kaart brengen. De komende drie weken zullen zo’n 35.000 medewerkers ondervraagd worden.