Muziekdienst Spotify heeft de eer om de op één na grootste inkomstenbron te zijn voor de grote muzieklabels. Dit wordt gemeld door bronnen die bekend zijn met de gang van zaken rondom muzieklabels. De dienst groeit in populariteit en dit is overal aan te merken.

Een voorbeeld hiervan is dat Spotify nu een grote inkomstenbron is voor de meeste grote platenlabels op de markt. Spotify bekleedt nu plaats twee in de ranglijst. De dienst moet nog altijd zijn meerdere bekennen in Apple’s iTunes. Het bedrijf uit Cupertino maakte in 2011 naar schatting maar liefst 3,2 miljard dollar over naar platenlabels.

Ondanks dat afgelopen maand, volgens de gegevens van AppData, ruim 23 miljoen mensen de dienst gebruikten, blijft het gat tussen iTunes en Spotify nog immens groot. Hierbij moet wel gemeld worden dat de dienst van Apple al enkele jaren eerder op de markt verscheen. Ondanks de grote ruimte tussen de twee, blijven investeerders positief. Zo cliamt Sean Parker dat, wanneer Spotify op het zelfde tempo blijft groeien, de dienst iTunes binnen twee jaar in zal halen, wat een enorme prestatie zou zijn.