2min

Spotify heeft de startup Soundtrap overgenomen, laat de muziekstreamingdienst weten in een blogbericht. Het bedrijf maakt het voor artiesten mogelijk om muziek online te creëren met een web-gebaseerde opname- en productiestudio. Het is niet bekend hoeveel Spotify betaalt voor Soundtrap.

Met de online muziekstudio kunnen gebruikers samen in real-time de muziekproducties realiseren. De streamingdienst zegt over Soundtrap dat het het proces van muziekmaken veranderde door tools te bouwen voor consumenten, begeleiders en studenten. Het is niet de bedoeling dat de overname hier verandering in gaat brengen.

Wel geeft het bedrijf aan dat Soundtrap’s snelgroeiende zaken overeenkomen met de visie van Spotify om het ecosysteem van muziekmaken toegankelijker te maken. Soundtrap zal zich aansluiten bij een team van Spotify dat helpt bij het verbinden van artiesten met miljoenen fans, zo luiden de woorden van Spotify. Daarbij is het ook mogelijk dat fans favoriete nieuwe artiesten ontdekken.

Geen gebruikelijke overname

Dat Spotify de Zweedse startup koopt is best interessant. Vorige overnames door de streamingdienst waren gericht op het verbeteren en verfijnen van zijn platform met nieuwe technologie. Soundtrap doet dus wat anders dan we gewend zijn van bedrijven die Spotify doorgaans overneemt. Dat leidt uiteraard tot wat vragen.

Wellicht dat Spotify zich wil gaan richten op meer dan muziek streamen alleen. Dat zou kunnen duiden op het promoten van opkomende muzikanten, iets waar Soundtrap zeker bij kan helpen. Uiteraard is dit allemaal wat speculatief, maar een nieuwe richting kan ook interessant zijn voor de beursplannen van het bedrijf. Media schrijven regelmatig over een beursgang. Wellicht dat andere activiteiten in de smaak gaan vallen bij beleggers.