Ook COO van HTC dient ontslag in

Abonneer je gratis op Techzine!

Matthew Costello heeft zijn ontslag ingediend bij de leiding van HTC, zo meldt Bloomberg. Costello was drie jaar lang de Chief Operating Officer (COO) van HTC, maar neemt een stapje terug. Een vervanger zou al klaarstaan.

Costello vertrekt bij HTC, zijn baan als COO wordt overgenomen door Fred Liu. Liu is bij HTC momenteel al president van de ontwerp- en activiteitenafdeling en zal de taak als COO daarbij voegen. Of er op termijn een andere COO wordt aangewezen is niet duidelijk. Costello blijft werkzaam bij HTC als adviseur voor de Europese markt.

In de afgelopen periode heeft HTC veel topmensen zien vertrekken. Techzine maakte vorige maand bijvoorbeeld melding van het vertrekken van de Chief Product Officer, de vice-president van de wereldwijde communicatie en de CEO van de Aziatische afdeling. Een van de ex-medewerkers riep de mensen die nog bij HTC werkzaam zijn zelfs op om voor zichzelf te kiezen en te vertrekken.

HTC maakt winst
Het is niet enkel kommer en kwel bij HTC. Na een stroeve start van de HTC One (review) gaat het met de verkoop van dat toestel steeds beter. HTC maakte vandaag bekend dat er in mei een omzet van 967 miljoen dollar is geboekt, dat is de hoogste omzet sinds elf maanden.