Het MKB is chronisch slecht beveiligd: hoe wordt deze sector cyberweerbaar?

Cybersecurity moet je uitbesteden, niet zelf doen

Insight: Security

Het MKB is chronisch slecht beveiligd: hoe wordt deze sector cyberweerbaar?

Cybersecurity is belangrijk, toch zijn veel organisaties niet goed beschermd tegen mogelijke cyberdreigingen. Met name in het MKB is het slecht gesteld met de cyberweerbaarheid. Dat heeft verschillende oorzaken. Een daarvan is dat niet elke organisatie er een prioriteit van maakt, maar een belangrijke andere is dat het hebben van de juiste kennis en security tooling nog niet zo eenvoudig is.

Luister elke week door je te abonneren via: SpotifyApple Podcasts of een andere dienst. 

Aan innovatie is geen tekort in het cybersecuritylandschap. Er zijn duizenden organisaties die cybersecurity-oplossingen ontwikkelingen en aanbieden. Binnen die oplossingen zijn ook verschillende expertises te vinden. Wat ze vaak gemeen hebben is dat ze vaak aan de bovenkant van de markt worden geïntroduceerd, oftewel gericht op de grootste organisaties, die ook een wat groter prijskaartje kunnen betalen. Het remt daarmee de bescherming van organisaties in het midden- en kleinbedrijf. Zij kunnen niet beschikken over de laatste technologie want die is simpelweg te duur. Daarmee lopen zij grotere risico’s en is hun cyberweerbaarheid minder. In deze aflevering van Techzine Talks bespreken we deze uitdagingen. 

Hoe krijg je als MKB je beveiliging op orde?

Om toch betere cyberwaarbaarheid binnen je organisatie te bereiken zul je op zoek moeten naar een goede partner. Een managed service provider die beschikt over een breder palet aan security-oplossingen, maar daarnaast ook beschikt over de juiste certificeringen. Zodat de MSP ook weet hoe hij de maximale waarde uit een dergelijke tool kan halen. 

Vandaag de dag zie je veel consolidatie in het security-portfolio en werken veel organisaties met oplossingen die met elkaar integreren. Door belangrijke securitydata  uit te wisselen kunnen security-oplossingen betere bescherming bieden. De tijd waarin de ondernemer zelf het IT-beheer en de security doet, ligt inmiddels wel achter ons. Meer weten, luister naar deze Techzine Talks! 

Eerdere afleveringen van Techzine Talks:

Techzine Talks seizoen 4

Inmiddels is het alweer het vierde seizoen van Techzine Talks! Coen en Sander maken sinds medio 2021 de Enterprise IT-podcast van Nederland en België. De afgelopen twee jaar verscheen er elke week een nieuwe aflevering van Techzine Talks. In 2024 gaan we hiermee door en informeren we luisteraars over de laatste IT-ontwikkelingen, de belangrijkste informatie rondom techevents maar duiden we ook nieuwe IT-trends. Je kan elke week een nieuwe podcast verwachten, het doel is elke maandagmiddag rond de lunch, soms iets later. Met feestdagen soms een dagje later.

Steun ons!

We hopen uiteraard dat je ons als luisteraar steunt! Dat doe je door je te abonneren, afleveringen te delen en ons te beoordelen via Apple iTunes of Spotify. Vijf sterren ontvangen we graag! Ook staan we open voor feedback en je mag ons altijd ideeën sturen voor onderwerpen.

Meedoen?

Ben je een expert in een bepaald IT-vakgebied en wil je graag je kennis delen met onze luisteraars? Of heeft je organisatie de nieuwste en meest innovatieve IT-oplossing in huis? Neem contact op, dan bespreken wat de mogelijkheden zijn. De belangrijkste eis daarbij is dat het informatief moet zijn voor onze luisteraars.