2min

Tags in dit artikel

, , ,

Het gaat absoluut niet goed met HTC. Waar het in 2013 nog 19.000 medewerkers had, zijn er nu nog geen 5.000 over. Daar komt bij dat zijn smartphones lang niet meer zo goed verkopen als eerst en dat het bedrijf er moeite mee lijkt te hebben om de concurrentie bij te houden. Maar er is één product waar HTC indruk mee kan maken en dat is zijn blockchain-telefoon.

De Exodus werd begin dit jaar aangekondigd en lijkt later dit jaar in de verkoop te gaan. Deze week onthulde HTC enkele details tijdens de RISE-conferentie in Hong Kong. Het hoopt op die manier mensen geïnteresseerd te houden in het apparaat, zonder echt veel te vertellen over “de eerste grote blockchain-telefoon van de wereld”.

Lancering dit jaar

Het voornaamste nieuws van de RISE-conferentie, is dat de smartphone nog in het derde kwartaal van dit jaar op de markt gebracht moet worden. Heel specifiek is men dus niet, maar dat de telefoon echt bestaat en eraan zit te komen, is op zichzelf al nieuwswaardig. Phil Chen, de Chief Crypto Officer van HTC, vertelde dat tijdens het evenement.

Chen denkt dat de Exodus perfect inspeelt op de behoefte van gebruikers om de controle te houden over hun digitale identiteit. “De Exodus is een ideale manier om daarmee te beginnen, ook omdat het de plek is waar al je data vandaan komt”, aldus Chen. De Exodus biedt gebruikers de kans om het internet opnieuw vorm te geven.

De nieuwe smartphone van HTC zou rond de duizend dollar moeten kosten. De bedoeling is dat de telefoon geleverd wordt met een ingebouwde cryptowallet en een samenwerking met CryptoKitties.