Michael Birkin, de marketingtopman van Acer, vertrekt per 1 juni bij het bedrijf. Volgens Acer heeft zijn vertrek niets te maken met de reorganisatie die gaande is, maar staat zijn vertrek al langer op de planning. Birkin blijft extern wel betrokken bij Acer en kijkt positief terug op de afgelopen twee jaar.

The Wall Street Journal weet te melden dat de marketingtopman bij Acer vertrekt. Het is de zoveelste topman bij Acer die het veld moet ruimen na de slechte resultaten van de afgelopen jaren. In het laatste half jaar is de complete top bij Acer inmiddels vervangen. Volgens Acer en Birkin heeft zijn vertrek niets te maken met deze recente wijzigingen. Vandaag is namelijk ook bekend geworden dat Birkin’s marketingbedrijf, Red Peak Group, is overgenomen door het Japanse advertentiebedrijf Hakuhodo DY Holdings, waar Birkin een hoge functie gaat bekleden.

Acer laat weten: "Na een samenwerking van bijna twee jaar heeft Red Peak zijn opdracht voltooid en zal het bedrijf zijn relatie met Acer voortzetten als een extern bureau dat advies en diensten op maat zal leveren aan Acer."

Wie Birkin gaat vervangen bij Acer is nog onduidelijk, het bedrijf had daar vandaag nog geen antwoord op. Recent heeft Acer Jason Chen aangesteld als nieuwe CEO, nadat J.T. Wang het veld moest ruimen vanwege teleurstellende resultaten. Ook werd er vorige maand een nieuwe financiële topvrouw aangesteld, Nancy Hu. De oprichter van Acer, Stan Shih, is tijdelijk terug bij het bedrijf na het vertrek van Wang, maar zal volgende maand zijn functie als voorzitter weer neerleggen.

Acer zit momenteel in een fase waarin het complete bedrijf op de schop gaat om weer winstgevend te worden. De economische crisis en het instorten van de pc-markt heeft duidelijk effect op het bedrijf. Acer wil zich in de toekomst meer gaan focussen op mobiele producten, wearables en cloudoplossingen. De nieuwe CEO verwacht voor het einde van het jaar weer positieve resultaten te kunnen tonen, waardoor het vertrouwen in Acer weer zal toenemen.