Microsoft heeft bekendgemaakt dat de jaarlijkse Build-conferentie voor ontwikkelaars in 2016 zal plaatsvinden van 30 maart tot en met 1 april in het Moscone Center in San Francisco. Tijdens Build presenteert Microsoft vaak ook nieuwe producten en diensten, wat er voor komend jaar op het programma staat is nog onbekend.

Het afgelopen jaar was misschien wel een van de meest spannende Builds, aangezien alles draaide om de introductie van Windows 10, op dat moment was nog niet bekendgemaakt wanneer Windows 10 geïntroduceerd zou gaan worden. Nu is Windows 10 sinds eind juni op de markt en is het de vraag wat de plannen van Microsoft zijn voor het komende jaar, daarover leren we tijdens Build ongetwijfeld meer.

Een agenda heeft het bedrijf nog niet beschikbaar gemaakt dus daaruit kunnen we nog geen informatie of hints halen. Het afgelopen jaar presenteerde Microsoft naast Windows 10 ook de Microsoft HoloLens, een speciale bril waarmee augmented reality mogelijk is.

We verwachten in elk geval meer informatie over Windows 10-updates in de nabije toekomst, misschien ook wel over containers in Windows 10. In 2016 zal ook Windows Server 2016 gaan verschijnen dus daar zal het bedrijf ongetwijfeld aandacht aan besteden. Verder verwachten we toch ook wel wat nieuwe hardware, wellicht dat Microsoft bekendmaakt dat de Surface Book in meer landen in de verkoop gaat, of pakt het uit met een eerste Surface Phone? Wie zal het zeggen, in elk geval timmert Microsoft flink aan de weg de afgelopen twee jaar en in maart zal duidelijk worden of het dat tempo handhaaft.