Fujitsu brengt zijn Cyber Threat Intelligence (CTI) service naar Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika (EMEIA-regio). De dienst beschermt bedrijven tegen cyberaanvallen die een bedreiging vormen voor de continuïteit van bedrijfsprocessen. De kostprijs hangt af van de precieze diensten waarvan gebruik gemaakt wordt.

Recent bleek uit een verslag van verzekeraar Lloyds of London dat de schade van cyberaanvallen op kan lopen tot wel 28,7 miljard dollar. Fujitsu speelt met de nieuwe CTI-dienst in op dat probleem. De bedoeling is om bedrijven zo vroeg mogelijk op de hoogte te stellen van relevante cyberbedreigingen en met eenvoudige oplossingen op de proppen te komen.

24-uursbeveiliging

Centraal in het CTI-aanbod staat een 24-uurs aanbod van systeembewaking en ondersteuning bij het nemen van proactieve maatregelen. Op die manier wordt het risico van aanvallen geminimaliseerd. Maar tegelijk wil Fujitsu ervoor zorgen dat bedrijven, zelfs in het geval van zo’n aanval, hun activiteiten kunnen voortzetten.

De bedoeling is verder nog om te zorgen dat bedrijven die gebruik maken van de CTI-dienst ook een groter bewustzijn van bestaande en nieuwe bedreigingen krijgen. Het is dan ook zo dat er snel informatie geboden wordt over nieuwe aanvallen en bedreigingen. Met een door mensen gestuurde benadering en de Fujitsu’s Cyber Threat Intelligence teams biedt Fujitsu’s CTI-service meer doelgerichte kennis dan de traditionele, volledig technologie-gestuurde managed security services.

Deze gecombineerde intelligence-gestuurde benadering wordt toegepast om de ernst van veranderende cyberbedreigingen vast te stellen, waarbij klanten niet alleen advies krijgen over hun individuele risiconiveaus, maar ook aanbevelingen over hoe ze maatregelen kunnen nemen en bedreigingen proactief kunnen beperken.

Noodzaak, prijs en beschikbaarheid

Volgens Rob Norris, Head of Enterprise & Cyber Security bij Fujitsu EMEIA, is online aanwezigheid voor een bedrijf noodzakelijk geworden en maakt dat het cruciaal om de online beveiliging op orde te hebben. “De aard en de omvang van cyberbedreigingen veranderen zo snel dat alleen traditionele beveiligingsoplossingen niet langer volstaan om de nodige bescherming te bieden. Daarom moeten bedrijven het risico waaraan deze bedreigingen hen blootstellen, begrijpen en zorgvuldig beheren met behulp van een constante systeembewaking,” aldus Norris.

De CTI-dienst biedt een overzichtelijk totaalbeeld van de beveiligingspositie waarin een bedrijf verkeert. Deze is vanaf nu beschikbaar in Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika. De prijs varieert afhankelijk van de geleverde services, van de overeengekomen serviceniveaus en van het land.