2min

De kogel is door de kerk. De verkoop van Toshiba Memory Corporation (TMC) aan het door Bain Capital geleide consortium K.K. Pangea gaat door. Vandaag hebben Toshiba, TMC en Western Digital afspraken kunnen maken. Alle ingediende aanklachten worden ingetrokken, waarmee Toshiba eindelijk in rustiger vaarwater kan komen.

Dat meldt ZDNet vandaag op basis van een gemeenschappelijk statement van de drie bedrijven. Reeds in september kondigde Toshiba aan dat het zijn chipafdeling wilde verkopen aan Bain Capital. Daarmee wees het een overnamebod van Western Digital, dat al voor de helft eigenaar van de chipafdeling was, af.

Rechtszaken over en weer

Direct nadat Toshiba aankondigde dat het niet Western Digital als overnamepartner zag, werden er echtszaken gelanceerd door het Amerikaanse bedrijf. De beschuldigingen vlogen in de weken en maanden daarna over en weer. Zo zou Western Digital zich op ontoelaatbare manieren bemoeid hebben met de verkoop van de afdeling.

Maar ondertussen zijn de twee bedrijven dus tot een akkoord gekomen en worden alle zaken stopgezet. Naast die stopzetting, hebben TMC en Western Digital ook een deal gesloten om een nieuwe fabriek te openen in Yokkaichi. Daarnaast wordt er in Iwate een andere fabriek gebouwd. De productie van chips wordt dus opgehoogd.

Verdere samenwerking

 “De voornaamste prioriteit van Western Digital heeft altijd gelegen bij het beschermen van de joint ventures en zorgen voor hun voortdurende succes, en het op de lange termijn garanderen van toegang tot de NAND-voorraad, het beschermen van onze belangen in de joint ventures en het creëren van waarde op de lange termijn voor onze belanghebbenden,” aldus CEO Steve Milligan van Western Digital in een statement.

“Ik wil de hardwerkende teams van Western Digital en TMC bedanken voor de toewijding die ze de afgelopen maanden hebben laten zien. Voor het feit dat ze de joint ventures zonder onderbreking draaiende hebben gehouden en we kijken ernaar uit om voort te bouwen op de afgelopen zeventien succesvolle jaren.”

De verkoop van Toshiba Memory Corporation moet in maart 2018 afgerond worden.