2min

Tags in dit artikel

, ,

Macromedia lanceert Macromedia Flex Builder in Nederland op de Lost Boys Rich Internet Application Summit (popup) op 14 oktober 2004 in Amsterdam. Flex Builder is een nieuwe, geïntegreerde ontwikkelomgeving voor Flex-applicaties. Met Flex kunnen organisaties eenvoudiger strategische applicaties van een uitnodigende en effectieve gebruikersinterface voorzien dan met traditionele page-based webtechnologie.

Flex biedt een op standaarden gebaseerde programmeermethodiek om gebruikerservaringen te verrijken via de veelgebruikte Macromedia Flash Player. Deze zogenaamde Rich Internet Applications combineren de rijke gebruikersinterface van desktopsoftware met de reikwijdte en eenvoudige implementatie van webapplicaties. Een groot aantal partners en ontwikkelaars is bezig met strategische toepassingen van Flex. Meer dan 40 organisaties zijn inmiddels Flex-gebruiker, waaronder Lockheed Martin, Telus, University of Pennsylvania en de Amerikaanse Senaat. Strategische Flex-toepassingen zijn bijvoorbeeld:

– visuele dashboards voor een snel inzicht in gegevens;
– interactieve configuratie van producten;
– gestroomlijnde virtuele winkelwagentjes die klanten snel door complexe e-commerce-trajecten leiden;
– zelfservice voor klanten waarmee callcenterkosten worden bespaard.

"Service-oriented architectures en rich clients zijn sterk in opkomst als het gaat om effectieve interactie met klanten", zegt Ron Schmelzer, senior analyst bij ZapThink LLC. "Macromedia Flex is de oplossing voor enterprise developers om het maximale uit hun bestaande tools en infrastructuur te halen en online applicaties voor gebruikers intuïtiever en aansprekender te maken."

"Enterprise Application Development leeft mede door Flex weer op en komt steeds meer binnen handbereik van bedrijven en organisaties", zegt David Mendels, Senior Vice-President van Macromedia. "Flex-applicaties trekken wereldwijde aandacht en verleggen grenzen als het gaat om zowel gebruikerservaring als ontwikkeltrajecten en workflows."

Flex Builder is ontworpen om het ontwikkelen van interfaces, coding, debugging en de implementatie van Rich Internet Applications te versnellen. Teams kunnen door Flex Builder beter en sneller leren werken met Flex en meer resultaten boeken in kortere tijd. Flex Builder heeft een design view voor visual interface layout, een robuuste MXML en ActionScript code editor en geavanceerde debugging-mogelijkheden.

Flex Builder is op dit moment beschikbaar in een Engelstalige Windows-versie. Licenties voor Flex Builder zijn standaard inbegrepen bij Macromedia Flex Presentation Server. Evaluatieversies van Flex en Flex Builder zijn te downloaden via macromedia.com.