1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Macromedia heeft zijn Flash-animatiespeler voorzien van een nieuwe technologie waardoor de software gebruikt kan worden buiten een webbrowser om. Het bedrijf heeft dit bekendgemaakt tijdens zijn FlashForward developer conferentie. Momenteel is Flash alleen af te spelen via een webbrowser. Mede hierdoor is het vrij lastig om online Flash-informatie op de pc op te slaan, om deze later in een offline omgeving te bekijken. Online Flash-toepassingen en informatie zijn daardoor slechts te raadplegen indien de gebruiker een verbinding met internet heeft.

De uitbreiding van de Flash-speler is tot Macromedia Central gedoopt. Softwaremaker Macromedia is van plan internetters een keur aan te downloaden Flash-applicaties aan te bieden die door derde partijen zullen worden ontwikkeld. Dit meldt het Amerikaanse CNET News.

Een voorbeeld van zo’n toekomstige Flash-toepassing is een winkelprogramma dat wordt opgezet in samenwerking met de Amerikaanse prijsvergelijker PriceGrabber.com. Het programma maakt het mogelijk om prijzen en informatie over producten op te slaan en later nog eens (bijvoorbeeld offline) te bekijken. Macromedia heeft naar eigen zeggen vanaf volgende maand gereedschap beschikbaar waarmee ontwikkelaars dergelijke toepassingen kunnen bouwen. Consumenten zullen evenwel tot de zomer moeten wachten voor ze de Central-software kunnen downloaden.