3min

Tags in dit artikel

, , ,

Intermediar voert elk jaar een onafhankelijk onderzoek uit naar de beste IT-werkgever van dat jaar. Macaw heeft deze prijs nu voor de zesde keer achtereenvolgend gewonnen. In het onderzoek werd rekening gehouden met alle factoren.

Intermediar publiceert elk jaar een top 25 van alle werkgevers in Nederland, Macaw stond hierin op de achtste plaats, dit is de beste plaats die een IT bedrijf had in deze lijst. De plaatsen voor Macaw werden ingenomen door allerlei multinationals zoals ING.

Olof Frankfort, HR Manager van Macaw: "Macaw heeft het afgelopen jaar intern veel veranderingen doorgemaakt. Het is goed om te kunnen constateren dat deze veranderingen direct positief worden gewaardeerd. Naar buiten toe hebben we onze positie verduidelijkt als innovatieve IT-dienstverlener, met als pay-off ‘Macaw – Tomorrow’s IT, today’. Dit hebben we onder meer gedaan door onze interne organisatie aan te passen door de oprichting van relatief kleine oplossingsgerichte teams. Deze zogeheten solution centers zijn zeer flexibel en beschikken over een optimum aan kennis. Daarnaast hebben we alle functies opnieuw beschreven. Dat heeft tot meer inzicht in de onderlinge samenhang en meer doorgroeimogelijkheden geleid. Ook hebben we het beloningssysteem vereenvoudigd en hebben we, zoals elk jaar, het beloningsniveau getoetst aan de markt. Dit heeft geresulteerd in een beter arbeidsvoorwaardenpakket met meer salarisruimte. Veel veranderingen dus voor Macaw als organisatie, maar zeker ook voor de individuele medewerkers. Dat zij zich hierin kunnen vinden, blijkt uit de Intermediair-resultaten die nog beter zijn dan vorig jaar. We zijn daarom ook ontzettend trots dat we weer als beste IT-organisatie staan gepositioneerd in deze huidige onstuimige IT-arbeidsmarkt."

Naast primaire arbeidsvoorwaarden is ook onderzoek gedaan naar de secundaire arbeidsvoorwaarden. Macaw krijgt gemiddeld een 7,7 toegemeten. Over alle bedrijven gemeten valt het op dat de meeste bedrijven moeite hebben met de werkdruk. Hier wordt meestal slechter in gescoord.

Ronald van Es, Financieel Directeur van Macaw en mede verantwoordelijk voor het personeelsbeleid: "Goede arbeidsvoorwaarden vormen een basis, maar zijn op zichzelf niet zaligmakend. Bij een echt goede werkgever is je werk leuk, heb je inspirerende collega’s en is er aandacht voor jou. Bij Macaw werken we met de nieuwste Microsoft-technologieën op uitdagende en complexe projecten, waardoor onze medewerkers op hun kennisgebied continu voorop blijven lopen. De lat qua kennisniveau ligt daarmee weliswaar hoog, maar via diverse platforms deelt iedereen kennis met elkaar. Door de opdeling in kleinere teams en een eigen people manager is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht voor de medewerker en zijn ontwikkeling. Ondersteund door goede, flexibele arbeidsvoorwaarden en ruime opleidingsmogelijkheden, hebben we kennelijk de juiste balans gevonden in wat voor onze medewerkers belangrijk is."

Macaw probeert onderscheid te maken op een aantal punten, bijvoorbeeld collegialiteit. Zo zijn de werknemers net terug van een reis naar het buitenland. Macaw hoopt hier mee door te kunnen gaan, hoe groot ze ook wordt.

Dennis Rosenbrand, Principal Consultant van Macaw Business Solutions over zijn eerste indruk van Macaw: "Vanaf de eerste dag dat ik bij deze organisatie begon te werken, voelde ik me welkom. Iedereen die hier werkt, of dat nu een junior ontwikkelaar is of de directeur, heeft min of meer dezelfde houding en beweegt op dezelfde manier door de organisatie. Een dichte deur komt vrijwel niet voor. Natuurlijk moet er af en toe overleg plaatsvinden, maar bij iedereen staat letterlijk de deur open en iedereen is ook bereid om tot het uiterste te gaan voor een ander, zodat we samen successen kunnen boeken. Andere belangrijke kenmerken zijn kennis en professionaliteit. Op het moment dat je bijvoorbeeld de blogs leest op ons intranet, bekruipt je regelmatig een gevoel van: ‘Volgens mij kan ik hier nog heel veel leren’. De aanwezige kennis van de volledige range van Microsoft-producten en alle zaken die daarmee een raakvlak hebben, is zo groot dat ik het idee heb dat Macaw voor elke uitdaging een oplossing heeft."