Unisys breidt UCaaS-diensten uit met overname Unify Square

Abonneer je gratis op Techzine!

De leverancier van IT-oplossingen Unisys neemt voor ongeveer 125 miljoen euro (152,5 miljoen dollar) de communicatie- en collaborationspecialist Unify Square over. Met de overname wil Unisys zijn Unified Communications as a Service (UCaaS)-aanbod uitbreiden.

Unisys wil met de overname zijn klanten beter helpen bij hun digitale transitie, vooral op het gebied van het realiseren van volledig digitale werkplekken en daarvoor bestemde diensten. Op deze manier moeten klanten hun werknemers de optimale ervaring bieden om zich verder te kunnen ontwikkelen.

Concrete verbeteringen door de overname

Concreet biedt de overname de klanten van Unisys straks meer functionaliteit om versneld digitale werkplekken uit te rollen. Onderdeel hiervan is het naadloos kunnen overstappen van hun legacy communicatieplatformen naar cloudgebaseerde collaboration-omgevingen.

Een andere functionaliteit die met de integratie van de producten en diensten van Unify Square wordt toegevoegd is proactieve evaluatie van ervaringen door realtime analyse. Bedrijven kunnen nu actief de ervaring van werknemers op meerdere platformen beoordelen, analyseren en verbeteren en tegelijkertijd IT-prestaties verbeteren.

Governance en beheermogelijkheden

Verder krijgen klanten straks nog meer mogelijkheden voor uitgebreide governance en beheer. Dankzij de ingebouwde compliance- en beveiligingsmogelijkheden bieden de Unify Square-oplossingen een beleidskader en robuuste functionaliteit voor het maken van beleidsregels voor de samenwerkingsplatformen. Deze dekken, volgens de leverancier, alle scenario’s betreffende security- en lifecycle management af.

Tip: VoIP voor bedrijfsleven ontwikkelt zich steeds verder