2min

Tags in dit artikel

, ,

De koppeling van het pan-Europese Next Generation-network van Interoute met het netwerk van het Russische Rostelecom heeft de vertraging op de glasvezelroute tussen Europa en Azië met 50 procent verminderd.

Interoute heeft zijn points of presence (POP’s) in Frankfurt, Stockholm en Londen, de belangrijkste Europese uitwisselcentra voor dataverkeer, gekoppeld aan Rostelecom door middel van een ringvormig hoge snelheidskanaal met de naam Transit Europe-Asia. Deze netwerkverbindingen hebben bijgedragen aan het reduceren van de gebruikelijke vertraging op de routes tussen Europa en Azië met 50 procent.

TEA, de afkorting van Transit Europe-Asia, levert de kortste landroute voor dataverkeer tussen Europa en Rusland. Op deze manier wordt er een snellere connectie aangelegd.

Gareth Williams, CEO van Interoute, zegt: "Interoute is vastbesloten de kracht en kwaliteit van digitale communicatie voor zijn klanten te verbeteren. Het Transit-Europe-Asia glasvezelkanaal is een beter alternatief dan het zenden van voor Europa bestemde data via de Verenigde Staten."

Er wordt verwacht dat de komende jaren ongeveer twintig procent van al het verkeer tussen Europa en Azië over deze lijn zal gaan, dit komt mede door de Olympische Spelen. Het Interoute-netwerk was toentertijd ook essentieel bij het doorzenden van beelden van de Olympische Spelen in Griekenland.

Op dit moment loopt het meeste dataverkeer tussen Europa en Azië via de Verenigde Staten, wat leidt tot oponthoud. Een kwart van het verkeer loopt via onderzeese kabels, die kwetsbaar zijn. In toenemende mate zijn ondernemingen afhankelijk van applicaties die gevoelig zijn voor vertraging, zoals packet-voice, videoconferencing en video online-gaming. Voor sommige bedrijven zijn betrouwbare communicatielijnen fundamenteel voor digitale televisie, radio-uitzendingen en internationale e-trading.